In conformitate cu Regulamentul UE 2016/679, pentru a utiliza acest site in continuare, te rugam sa iti dai acordul privind folosirea cookie-urilor si prelucrarea datelor personale colectate prin formular si email.

De Acord Ce inseamna cookie si cum le folosim
Cum prelucram datele personale colectate prin formular si email
Declaratie unica 2019.

Sunt o pensionara si am o intrebare legata de completarea Declaratiei unice pentru contractele de inchiriere.

Am incheiat in luna aprilie 2019 doua contracte de inchiriere in valoare de 600lei fiecare contract. Am obligatia de a depune Declaratia unica 2019 pentru contractele de inchiriere? Care este termenul de depunere si ce obligatii de plata am? Ma puteti ajuta cu completarea Declaratiei unice?

Raspunsul specialistului:

Potrivit normelor legale in vigoare, completarea Declaratiei unice pentru contractele de inchiriere se face in programul pus la dispozitie de NAF,
Program, pana la data de 31 iulie 2019.

Puteti afla mai multe detalii din articolul: Declaratia unica 2019

Avand in vedere ca data contractelor de inchiriere este 01.04.2019, dumneavoastra aveti obligatia de a depune, pana la data de 31.07.2019, Declaratia unica cu date privind impozitul pe veniturile estimate in Romania in anul 2019, SECTIUNEA II.1.1.

Deoarece sumele incasate de dumneavoastra nu depasesc plafonul de 24.960 lei, veti plati impozit pe venitul estimat, cu termen de plata pana la data de 31.03.2020, si nu aveti obligatia sa platiti contributia de asigurari sociale de sanatate.

Societatea noastra vine in sprijinul dumneavoastra si va poate ajuta la completarea si depunerea Declaratiei unice.
Completare si depunere Declaratia unica

Raspuns oferit de Camelia Ciobanu.

Camelia Ciobanu este Consultant fiscal, Expert contabil, Auditor financiar si lucreaza in cadrul societatii www.contapenet.ro

Data articol: 06.05.2019

Completarea Declaratiei unice pentru contractele de inchiriere