In conformitate cu Regulamentul UE 2016/679, pentru a utiliza acest site in continuare, te rugam sa iti dai acordul privind folosirea cookie-urilor si prelucrarea datelor personale colectate prin formular si email.

De Acord Ce inseamna cookie si cum le folosim
Cum prelucram datele personale colectate prin formular si email

Declaratia unica 2021 se poate depune la ghiseu si Online.

Pana de curand Declaratia unica se depunea numai și numai electronic dar anul acesta, Declaratia unica 2021, se poate depune si la sediile ANAF si Online.

De preferat depunerea Online, pentru a evita imbolnavirea cu noul coronavirus COVID19 prin expunerea in spatii aglomerate si pentru a evita contactul cu suprafetele infectate.

Declaratia se poate depune :

ANAF a facut apel la contribuabili ca declaratia unica sa fie trimisa din timp in anul 2021, si asta va sugeram si noi anul acesta avand in vedere ca SPV-ul a avut perioade cand a fost nefuncțional din cauza numărului mare de accesări, si pot sa apara probleme in accesarea acestuia. E de dorit să nu lăsați depunerea formularului online pe ultima săptămână dinainte termenului, pentru că e foarte posibil să ajungeți să depășiți termenul.

25 mai 2021 este:

  • termenul de depunere Declaratia unica pentru estimarea veniturilor din țară pe 2021 și pentru regularizarea declarării și plata obligațiilor fiscale aferente veniturilor realizate in anul 2020

si

  • limita până la care trebuie plătite impozitul și contribuțiile pentru 2020.

Pentru pentru cei care uită să respecte termenul-limită de depunere a declaratiei unice, codul fiscal prevede o amendă contravențională între 50 și 500 de lei.

Puteti plăti jumatate din valoarea amenzii contraventionale daca o platiti in termen de 15 zile.

Pentru cei care nu plătesc pana la termenul limita de 25.05.2021, impozitele si contributiile pentru anul 2020, riscă perceperea de dobânzi și penalități.

Pentru a completa DECLARATIA UNICA 2021, accesaţi următorul link:
https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/declaratie_unica.html

sau

Daca doriti ca noi sa va ajutam cu completarea si depunerea Declaratia unica 2021 accesati pagina: Declaratia unica

Declaratia unica 2020

Declaratia unica 2021